Gradinile Baha’i din Haifa

5 thumb_550_x_412_23784-travelpod.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Construite sub forma a noua cercuri concentrice si avand 19 terase, gradinile suspendate ale orasului Haifa au in centru templul care, la randul sau, reprezinta o adevarata capodopera arhitecturala.

Amenajate pe muntele Carmel, gradinile baha′i ofera o priveliste superba spre Marea Mediterana, spre domul aurit al Altarului Baha′i si spre orasul Haifa. De-a lungul gradinii se gasesc alei din pietre galbene si rosii, fantani, cursuri mici de apa, sculpturi din fier forjat si piatra, peluze spatioase, precum si o multime de flori si pajisti incantatoare.

Pomii fructiferi, palmierii, chiparosii, pinii, cactusii, hibiscusii, panselutele sunt cateva specii de arbori si plante ce captiveaza prin farmecul lor, oferind un peisaj unic. Mai mult decat atat, designul exotic, proiectarea eleganta, simetria perfecta si contrastul cromatic inspirat iti dezvaluie o lume aparte.

Este interesant faptul ca de intretinerea acestei gradini se ocupa voluntari, iar cheltuielile care apar sunt asigurate prin donatiile credinciosilor baha’i. Pentru a vedea acest loc, vizitatorii nu platesc nicio taxa. In schimb, ei sunt rugati sa se imbrace modest (cu haine care acopera umerii si ajung pana la genunchi) si sa nu aduca cu ei animale, arme, produse alimentare sau alte bauturi in afara de apa.

Gradinile baha’i reprezinta o adevarata rezervatie naturala, iar peisajele desavarsite fac ca acest loc sa isi merite din plin renumele de “a opta minune a lumii”.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: