Primul hotel spatial va fi gata în mai putin de cinci ani

 

 

 

Ultimul racnet in materie de petrecere a timpului liber este, dupa cum se stie, turismul spatial. Pâna in prezent insa, doar câtiva miliardari excentrici si-au permis biletele de plecare spre astre, caci pretul prohibitiv ii impiedica pe cei mai multi dintre pamânteni sa-si indeplineasca si ei visul de a vedea planeta din spatiu. Dar futurologii opineaza ca, nu peste mult timp, tot mai multi oameni vor putea sa se bucure de privelistea mirifica si vor avea la dispozitie chiar hoteluri de lux, in spatiu…

Confort cosmic

Saptamâna trecuta, autoritatile rusesti au anuntat ca vor realiza primul hotel spatial din lume, situat pe orbita circumterestra, la o distanta de aproape 500 km de Pamânt. Constructia va consta in patru capsule de diferite dimensiuni, capabile sa gazduiasca sapte oameni si va avea hublouri imense, prin care turistii se vor putea bucura de imaginea planetei albastre, in toata splendoarea ei. Calatoria pâna la destinatie va fi ea insasi o aventura, caci va necesita doua zile petrecute la bordul navetei spatiale Soyuz, iar resursele financiare de care potentialii turisti ar trebui sa dispuna sunt pe masura: costul transportului se ridica la 200.000 de euro, iar cel al cazarii la 800.000 de euro. Dar, pentru un milion de euro, oricine va putea admira stelele mai de aproape si va putea vedea Pamântul rotindu-se, in departare.
Oficial, hotelul se va numi Statia Spatiala Comerciala si urmeaza sa fie inaugurat pâna in anul 2016, fiind, apreciaza constructorii, mult mai confortabil decât actuala Statie Spatiala Internationala (SSI), folosita deja de astronauti. In conditiile de imponderabilitate specifice altitudinii la care hotelul va pluti, vizitatorii pot opta pentru paturi verticale sau orizontale, de care vor fi fixati prin intermediul unui sistem special, care sa nu-i incomodeze si vor dispune de toate avantajele unui sejur, mai putin de dusuri, intrucât rezervele de apa sunt limitate. Ei se vor putea insa spala, ca si astronautii de pe SSI, cu ajutorul unor bureti, care sa-i ajute sa miroasa frumos chiar si in lipsa apei si a sapunului.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: