Elvetia-tara cantoanelor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENEVA este situat la extremitatea sud-vestica a lacului Geneva, la iesirea Rohnului din lac, pe teritoriul caruia se afla punctul de varsare al
raului Arve in Rhone. In Geneva putem intalni sedii a numeroase organizatii internationale: ONU, Biroul International al Muncii, Sediul Crucii Rosii Internationale si alte organizatii. Dintre obiectivele turistice care merita vazute in Geneva amintim: Palatul Wilson, hotelul La Paix, Bristel- Minerva, Bergues, Podul Mont- Blanc (primul care uneste malul drept cu cel stang al orasului, Gradina engleza).


NEWCHATEL
este un centru complex din punct de vedere industrial, reprezentative fiind activitatiile din sectorul industriei constructoare de masini, industria chimica cu doua specializari:
-farmaceutica
-ingrasaminte chimice


BASEL
– mare centru industrial, care a influentat si regiunea invecinata, a contribuit la o concentrare puternica a populatiei de-a lungul Rinului. Importanta cetate comerciala inca din Evul Mediu, pozitia sa geografica la cotul Rinului l-a ajutat sa devina un loc de popas pentru drumetii sositi din nordul si vestul continentului si trecere spre sud prin pasurile alpine. Amenajarile hidroelectrice ale Rinului superior si Aarului, care furnizeaza curent electric din abundenta, echipamentul modern si lucrari de amenajare ale portului Basel prin care se scurge aproximativ jumatate din comertul exterior al Elvetiei, precum si o insemnata retea bancara , sunt factorii care au determinat o puternica dezvoltare economica a acetui oras.
2. axa subalpina se dezvolta in podisul Mitteland si cuprinde orasele: Lausanne, Berna, Lusern, Zurich- principalele aglomerari urbane, cu o industrie diversa, cum ar fi: industria metalurgiei, chimiei, textila, industria lemnului.


BERNA
oras elvetian cu cel mai nealterat peisaj urban; este sediul autoritatilor elvetiene si are o pozitie geografica foarte pitoreasca, intr-un meandru al raului Aare. Berna este unul dintre cele mai vechi orase ale Elvetiei, fondat la sfarsitul secolului XII, devenit capitala in anul 1848. Principala functie pe care o are orasul Berna este cea administrativa, ea fiind sediul unor organizatii internationale a Uniunii Internationale a Postelor, Transporturilor, avand functie bancara.

ZURICH
– este un important centru comercial, financiar si cultural, dipune de unul dintre cele mai mari si moderne aeroporturi internationale (Kloten) ale tarii. Cel mai interesant lucru este pastrarea pe malul drept al Limmatului , centrul vechiului oras cu cladiri impresionante cum ar fi: catedrala, Biserica Notre-Dame, Hotelul vechi al orasului care dateaza de cateva secole, inconjurate de cartierele moderne formate din vile elegante. Orasul este celebru pentru Universitatea sa fondata in 1833, pentru scoala Politehnica infiintata in 1854, si Conservatorul din 1876, acest oras este numit si capitala mondiala a bancilor

LAUSANNE
– este situat pe malul nordic al lacului Leman sau Geneva fiind o statiune climatica internationala, este capitala contonului Vaud. Are o catedrala din secolul XII, unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Elvetia, scoli de invatamant superior (universitate, institut agronomic si politehnic), muzee si numeroase intreprinderi de industrie alimentara, de mobila aparate de precizie.

Anunțuri

4 Responses to Elvetia-tara cantoanelor

 1. Andy spune:

  Halo Mihaela, eu am fost in Elvetia este o tara si mai frumoasa ca Germania.

  Va doresc multa sanatate si un weekend placut…Andy

  • mihaella1 spune:

   Hallo, Andreas! Da, asa mi-au spus si niste prieteni care au vizitat aceasta superba tara. Dvs.sunteti mai aproape de Elvetia , la mine e ceva distanta….
   Ich wunsche dir ein schones WE! Mihaela

 2. octavpelin spune:

  Mihaela,minunata descriere a tariicantoanelor,Elvetia,este o tara de basm,o zi minunata 🙂
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

 3. […] câte unui nou-venit. Împreună, chicotind nedespărțite, se așezară Madi, Mickaela și Mihaela („Pe astea cred că le cheamă la fel!” – gândi Vania amuzat), apoi sosi cu un aer […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: