8 Septembrie-Nasterea Maicii Domnului

Nasterea-Maicii-Domnului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trebuie sa stim fratilor, ca afara de cununa Duminicilor de peste an si afara de cununa sarbatorilor Domnului Hristos, anul duhovnicesc mai cuprinde si cununa sarbatorilor Sfintilor. Cea dintai mare sarbatoare din cununa Sfintilor de peste an este sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, praznuita la 8 septembrie, adica ziua de astazi. Se si cuvenea, de altfel, sa intalnim sfintenia Maicii Domnului din cele dintai zile ale anului nou bisericesc, Maica Domnului fiind sfintenia omeneasca cea mai inalta, cunoscuta si cinstita in Biserica.

Este drept, stirile Bisericii privind sarbatoarea de astazi nu se intemeiaza pe Scriptura canonica, ci in intregime numai pe Traditia Bisericii, dar pentru acesta, ea nu este mai putin indreptatita. Astfel, din Traditie stim ca parintii Maicii Domnului erau Dreptii Ioachim si Ana; tot din Traditie stim ca erau sterpi si ca erau in varsta. In sfarsit, din Traditie, de asemenea, aflam ca ei doreau totusi, aprig, un copil si ca Maica Domnului a fost rodul rugaciunilor, lacrimilor si frangerilor inimii parintilor ei, un rod al indurarii lui Dumnezeu, un copil dorit, cerut si dobandit prin rugaciune. Un copil cu o chemare dumnezeiasca pe umeri: chemarea de a fi mama care a dat trup de om lui Dumnezeu, Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Si asa a venit pe lume aceea ce a fost, este si va fi, fiica Parintelui Ceresc, Mama Fiului si mireasa Duhului Sfant, Imparateasa tuturor Sfintilor, sprijinitoarea pacatosilor, atotputernica ajutatoare si rugatoare pentru toti oamenii, Maica indumnezeirii si mantuirii noastre a tuturora, mai cinstita decat Heruvimii si mai marita decat serafimii, careia, rugandu-ne, ii zicem: „Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin”.

Anunțuri

4 Responses to 8 Septembrie-Nasterea Maicii Domnului

 1. maminineta spune:

  Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin”.Chiar de asta avem nevoie, mami, in situatia in care ne gasim acum.Sa nu moara si speranta…

  • mihaella1 spune:

   Amin. Asa este d-na Maria, speranta moare ultima.

   • emilian spune:

    Buna ziua
    Mi-a placut articolul cu nasterea. Eu sunt
    ateu, adica nu cred in existenta zeilor si a maicilor lor, dar respect pe cei ce se amagesc cu aceasta credinta. Caut o informatie privind un praznicar de-l am de la bunica, dar cum sunt afon in domeniul religiei, nu stiu cui sa ma adresez.
    E vorba de o icoana veche de circa 170 de ani care are 12 picturi, una pt fiecare luna
    Am reperat vreo doua doar: nasterea si invierea
    lui cristos dar pe maica-sa n-am situat-o si nici pe taica-sau (daca are) ca am inteles ca a ramas gravida prin insamântare cu eprubeta si a nascut prin cezariana ca a ramas fecioara .
    Daca sa poate sa-mi dati ceva indicatii
    Cu stima
    ET

 2. octavpelin spune:

  Amin,o zi minunata 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: