Salma Hayek

Salma Hayek Jiménez (nascuta la 2 Septembrie, 1966) este o actrita, regizoare, producatoare de film si televiziune de origine mexicana.
Hayek a aparut in mai mult de treizeci de filme si a avut roluri in afara studiourilor de la Hollywood, in Mexic si Spania. Actiunile caritabile ale actritei includ lupta impotriva violentei asupra femeilor si discriminarea impotriva imigrantilor.

Ea este prima actrita mexicana care a fost nominalizata la un Premiu Oscar. Salma este, de asemenea, dupa Fernanda Montenegro, cea de-a doua din cele patru femei hispanice nominalizata la acest premiu.
In iulie 2007, „Hollywood Reporter” a clasat-o pe Hayek pe pozitia a patra in topul inaugural „Latino Power 50”, o lista cu cei mai puternici membri ai comunitatii hispanice de la Hollywood. In aceeasi luna, un sondaj a numit-o pe Hayek „cea mai sexi celebritate”, dintr-un numar de 3000 celebritati (de sex masculin si feminin); conform sondajului, 65 la suta din populatia Americii ar folosi termenul de „sexy” pentru a o descrie.

Hayek s-a nascut in Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic, fiind fiica Dianei Jiménez (o cantareata de opera) si a lui Sami Hayek (director al unei companii de ulei). Tatal actritei este de origine libaneza, in timp ce mama are radacini spaniole. Crescuta intr-o familie instarita, devotata catolicismului, Salma a fost trimisa la Academia „Sacred Heart” din Grand Coteau, Louisiana, la varsta de doisprezece ani.

Ea a fost si o gimnasta de succes si a dorit sa participe la Jocurile Olimpice, insa tatal sau nu i-a permis sa se inscrie in echipa nationala a Mexicului.
In urma exmatricularii pe motive legate de comportament, Hayek se intoarce in Mexic, si este trimisa apoi sa locuiasca cu matusa sa in Houston, Texas, unde va ramane pana la saptesprezece ani.

Salma isi face studiile superioare in Mexico City, unde studiaza Relatii Internationale la Universitatea IberoAmericana. Spre surprinderea familiei, ea va renunta la studii pentru a urma o cariera in actorie.

Anunțuri

4 Responses to Salma Hayek

  1. maminineta spune:

    Talent, munca multa dar si putin noroc.

  2. octavpelin spune:

    Mihaela,este actrita mea latina preferata,este trup si suflet pentru toate proiectele pe varii motive,pe care le duce la indeplinire si le ralizeaza,o seara frumoasa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: