Insulele Maldive-Perla Oceanului Indian

Insulele Maldive – Cea mai strălucitoare perlă a Oceanului Indian, situată la nivelul Ecuatorului, la Sud- Vest de Sri Lanka, este un arhipelag format din 26 recifuri de corali.Are propria istorie, limbă, cultură şi tradiţii, dar a fost influenţată şi de cultura britanică, arabă, indiană şi din Sri Lanka.  Maldive are cea mai mică altitudine din lume, cu o maximă de 2,3 m. Populaţia din Insulele Maldive este de origine indiană sau arabă.  Pe parcursul timpului, localnicii s-au amestecat cu migratorii proveniţi din Africa de Nord sau Sri Lanka.  Activitatea principală a locuitorilor este pescuitul, pentru care sunt folosite bărci tradiţionale din lemn de cocos, aşa-numitele „dhoni”, pentru construirea cărora nu se folosesc cuie.  Soare, nisip, mare, lagune enorme de diverse adâncimi, infinite nuanţe de albastru şi turcoaz, grădini subacvatice de corali multicolori: o combinaţie naturală perfectă, care face din Insulele Maldive locul cel mai potrivit pentru o vacanţă de excepţie.  Cele 1.190 de insule de coral au ca bază formaţiuni stâncoase, formate acum aproximativ 60 milioane de ani.  Cea mai mare dintre insule este Fua Mulaku, situată în atolul Gnaviyani din sudul arhipelagului.  Clima Maldivelor este musonică. Atractii turistice: Insulele Maldive sunt alcătuite din aproximativ 1200 atoluri – recifuri în formă de inel – din care doar 4% reprezintă suprafaţă terestră.  Denumite şi „Paradisul pe Pământ”, ademenesc turiştii prin palmierii care se întind spre mare, plajele cu nisip alb, lagunele albastre cristaline, multitudinea de vietăţi acvatice şi vegetaţia tropicală.  Insulele Maldive, cu adevăratele comori naturale, atrag vizitatorii în principal prin diversitatea colorată a vieţii acvatice şi sunt garanţia unui sejur exclusiv, cu hoteluri de lux, cu servicii de înaltă calitate şi ambianţă tropicală.  Maldive este un paradis pentru aventurieri şi iubitorii sporturilor.  Toate staţiunile din insule oferă facilităţi pentru ski pe apă, jetskiing, surf, snorkeling, navigaţie sau baschet şi volei de plajă.  Male, situată pe Atolul Male de Nord, Kaafu Atoll, este capitala insulelor Maldive.  Centru al turismului din Maldive, Nord-Male are cel mai mare numar de sta tiuni. Este situat foarte aproape de aeroport. Se pot vizita Muzeul Naţional şi Parcul Sultan, situat în apropierea muzeului, Hukuru Miski, o veche moschee, Moscheea Vinerea Mare, clubul Babuna.  Pentru shopping există Singapore Bazaar, cu produse locale, tradiţionale, dar şi de import.

MaldiveMaldiveimages2images5

Anunțuri

19 Responses to Insulele Maldive-Perla Oceanului Indian

 1. Vania spune:

  Nu cred că voi reuşi să ajung anul ăsta…

 2. Si la tine miroase din plin a vacanta si a arome exotice 🙂
  As invata si eu snorkeling, daca n-ar fi greu…
  Ai idee ce presupune practicarea lui? 😉
  O zi frumoasa!

  • mihaella1 spune:

   Pescarusule, sa stii ca a inceput sa miroase a vacanta, dar nu una exotica ci mai de graba un circuit European :). Din cate stiu, Snorkelingul este sportul de scufundare/înot de suprafaţă cu ajutorul unei măşti de scufundare şi al unul tub numit snorkel. O zii frumoasa in continuare!! Cu stima, Mihaela.

 3. octavpelin spune:

  Suuuuuuuuuuuuuper,ce as vrea sa fiu acolo,asa ca ma multumesc cu insula Tavi-Tavi din Caraibe!,o seara placuta!,cu stima Tavi .

 4. maminineta spune:

  Mihaela,frumoase locuri mami, pe care noi le vedem numai in poze.Eu n-am reusit sa vad locuri superbe din tara noastra,ce sa mai vorbesc de Maldive. Criza peste tot.

  • mihaella1 spune:

   Intr-adevar, locuri de vis!! Nici eu nu am reusit sa vad toate locurile de la noi din tara dar, tinand cont de conditiile de aici….mai bine pe alte meleaguri :).

 5. Ovidiu spune:

  Salut Mihaela,
  poze frumoase

 6. marky spune:

  Felicitari pentru blog Mihaela.

 7. marian spune:

  as dori sa stiu cum este vremea in luna mai-iunie.eu de exemplu merg in perioada 24.05 la 01.06.2010.Astept sa-mi dai citeva detalii, ca de exemplu: cum este masa, care sunt preturiel, etc

 8. nikol spune:

  este minunat in insule.dumnezeu a creat o adevarata minune cel putin pt noi romanii.pt ca noi nu avem asa ape turcuaz nisipuri asa albe……e superb si nu doar pt a/ti jura dragoste eterna aici.

 9. capac mihaela spune:

  super !

 10. viorel spune:

  Ai uitat de un lucru in Maldive restaurantul subagvatic.

 11. victor spune:

  am fost anul trecutr in bora bora

 12. sorin spune:

  e fantastic eu am vazut tenerife si m-a lasat paf .cred ca meldivele ar constitui ceva de vis .poate voi ajunge cindva asta nu stiu cind poate cine stie imi doresc succes mie personal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: