Familie sau cariera?


Parea ca terminasem ideile despre motivele care pot „ucide” cariera unei femei, dar iata ca nu este asa. Intrand acum ceva vreme pe forum am vazut ca o utilizatoare a pus intrebarea: „cariera sau familie? Daca ar fi sa alegeti, ce ati face?”. Si, sincer, am fost destul de surprinsa sa vad ca foarte multe din cele ce au raspuns in legatura cu acel subiect ar alege familia. Spun asta deoarece pare, la prima vedere, ca raspunsul este conform cu educatia primita in cei „sapte ani de acasa” si anume: „femeia trebuie sa puna familia pe primul loc, iar barbatul cariera!”.

Probabil ca este un moment in viata (sau mai multe) cand familia trebuie si chiar este pe primul loc. Nimic nu se compara cu dragostea partenerului, cu zambetul copilului atunci cand ne vede, cu linistea unui camin perefect (sau aproape perfect)! Insa mi se pare ca a venit momentul sa ne ocupam mai mult de noi, si nu de noi prin prisma celorlalti.

Exista momente cand ar trebui sa ne luam pe noi insine mai in serios si viata noastra totodata si sa incetam sa ne raspundem acelorasi intrebari cu care ne-am obisnuit, ci sa schimbam pur si simplu intrebarile. De cate ori v-ati intrebat „cine vreau sa fiu?” in loc de „cine sunt?”, „ce oportunitati pot avea in situatia asta?”, in loc de „ce este in neregula la mine?”, „ce fac cu adevarat pentru mine?”, in loc de „ce trebuie sa fac pentru ceilalti?”, „ce simt eu cu adevarat despre mine?”, in loc de „ce cred ceilalti despre mine?”… Orice intrebare nepusa sau pusa intr-un mod eronat seamana cu o usa fara clanta. Cum ati vrea sa va deschideti catre un viitor care sa va apartina cu adevarat si in care sa traiti – nu doar sa treceti prin viata – daca va puneti mereu aceleasi si aceleasi intrebari?

Ar trebui ca, pentru a va raspunde la intrebarea din titlu, sa va duceti mai intai in fata oglinzii, sa va hotarati sa fiti sincere cu voi inseva si sa incepeti prin a schimba felul in care va puneti intrebarile si abia apoi sa va raspundeti extrem de sincer. Iar dupa tot acest exercitiu de sinceritate va mai sfatuiesc sa raspundeti la urmatoarea intrebare: „ce schimbari trebuie sa fac in viata mea?”. Si abia apoi sa raspundeti si intrebarii din titlu. Cu siguranta, daca ati fost sincere, veti lua cea mai buna hotarare pentru voi, pentru familia voastra, pentru viitorul vostru.

Pentru cele care au ales familia, felicitari din toata inima! Inseamna ca aveti un camin extraordinar, o liniste care va da puteri, o familie de care trebuie sa fiti mandre! Si nu in ultimul rand le felicit si pe cele care au ales cariera! Inseamna ca sunt foarte sigure pe ele insele, ca stiu ca sunt deopotriva femei sensibile si puternice, ca orice s-ar intampla cu viata lor o pot lua oricand de la capat pentru ca stiu ca vor, ca stiu si ca pot cu adevarat! Pentru ca de fapt toate suntem femei puternice, numai ca unora dintre noi trebuie sa ni se reaminteasca din cand in cand!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: