Turnul Eiffel-la 120 ani

 

Se împlinesc 120 de ani de la inaugurarea Turnului Eiffel din Paris. Cu această ocazie, va începe şi recondiţionarea simbolului francez, anunţă France 24.

Lucrările de recondiţionare vor dura aproxiamtiv un an. 25 de muncitori vor aplica un strat de vopsea turnului. Vor fi necesare 60 de tone de vopsea pentru care autorităţile vor plăti nu mai puţin de 170 de milioane de euro.

Nu este prima recondiţionare a turnului. Conceput de Gustave Eiffel în 1889, pentru a comemora o sută de ani de la revoluţia franceză, turnul a trecut prin 17 astfel de recondiţionari, schimbându-şi culoarea de mai multe ori. A fost maro, galben şi argintiu.

Reporterii publicaţiei franceze Le Figaro au vorbit cu una dintre persoanele care se vor ocupa de vopsitul turnului.”Când te afli acolo sus, pe turn, îţi uiţi grijile, uiţi de pericol, nimic nu mai contează”, a spus Aderito Dos Santos Baptista.

Restaurantul de la primul etaj al turnului va trece şi el printr-o renovare completă.

Turnul Eiffel este o adevărată emblemă a Parisului şi al francezilor. Cu o înălţime de 300 de metri şi o greutate de 7.000 de tone, turnul Eiffel a fost cea mai înaltă construcţie din lume până în 1930. În 2008, nu mai puţin de şapte milioane de turişti din întreaga lume au vizitat Turnul Eiffel.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: