Viata in doi-intre armonie si deceptie

Viata in doi este perfecta – asa imi spunea o prietena. Viata in doi… Din nefericire, nu exista retete care sa garanteze reusita ei. Sau nu cred eu in ele. Din perspectiva unei femei, lucrurile par chiar mai complicate, pentru ca am impresia ca oscilatiile noastre psihice sunt mai ample. In ciuda ireconciliabilelor , se poate spune cate ceva pe marginea acestui subiect. In primul rand, viata in doi se cultiva, se alimenteaza cu un zambet, cu un gest care arata ca ne pasa, cu un cuvant cald si asa mai departe.

In lumea asta, nimic nu exista de la sine, ci se intretine. Fluturii din stomac, nelinistea si freamatul de la inceputul oricarei relatii se transforma treptat intr-o dragoste calma, in siguranta ca te poti bizui pe celalalt, in incredere, in prietenie sau, in cazul unui cuplu lenes, superficial si inert – in obisnuinta, plictiseala si, in ultima instanta, in rutina.

In primul caz, relatia dureaza pana la adanci si incaruntite batraneti, in al doilea – partenerul este inlocuit cu altul, in speranta regasirii scanteii, fiorului, ametelii placute a oricarui inceput. Zborul din floare in floare nu mi se pare o solutie. Felului meu critic de a fi i se pare chiar un semn de superficialitate si de inconsistenta sufleteasca.

Daca vrei sa fii iubit, iubeste.(Seneca)

Cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita. (Pascal)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: