Modern Talking-cea mai iubita formatie din anii ’80

                                                                                                                  
         Thomas Anders şi Dieter Bohlen                                                                                     
    

Origine: Germania
Genuri: Euro Disco, Eurodance, Synthpop, Hi-NRG, ItaloDisco
Ani activitate: 1984-1987 / 1998-2003
Membri: Dieter Bohlen – compozitor / producător / background singer
Thomas Anders – solist
După vânzări, a fost cel mai de succes grup Pop din Germania.

Inceputuri

In Februarie 1983, Bohlen compune melodia „Was macht das schon” dar nu are o persoană care să o cânte. Compania Hansa, din Berlin, îl recomandă pe Thomas Anders (Bernd Weidung) care înregistrase câteva piese dar nu avea nici un hit. El soseşte din Hamburg şi este plăcut impresionat de compoziţia lui Dieter. Întâlnirea celor doi pare a fi favorabilă, s-au înţeles perfect de la bun început. Dieter compune cu Thomas cântecul „Wovon Trauemst du denn?”, ce-i împlineste lui Thomas o parte din vis – intră pentru prima dată în topuri. Urmează în Martie şi Iunie ale anului 1984 „Endstation Sehnsucht” şi „Heisskalter Engel”, după care cei doi iau o pauză. Dieter pleacă în Mallorca unde se gândeşte deja la viitoare proiecte. Aici iau naştere ideile pentru piesa „You’re My Heart, You’re My Soul”, piesă ce va fi fără doar şi poate, revelaţia anului ’85. Între timp, Thomas pleacă împreună cu iubita lui, Nora Isabell Balling în Insulele Canare, unde se logodesc pe 6 August 1984. Când cei doi se întorc în Germania, încep să lucreze la noua piesă, şi se gândesc la un proiect duo. Astfel ia naştere Modern Talking, o trupă care va revoluţiona muzica Pop a anilor ’80. În Octombrie 1984 au devenit în mod neaşteptat extrem de populari cu Hit-ul disco „You’re My Heart, You’re My Soul”, piesa care încă din prima lună a urcat pe primul loc în topurile muzicale a nu mai puţin de 35 de ţări, inclusiv în ţara natală unde a rămas în vârful topurilor pentru şase săptămâni. Melodia a fost urmată de către un alt Hit număr unu, „You Can Win If You Want”, în Martie 1985 de pe albumul The First Album. Tot în acest an, Thomas se căsătoreşte cu Nora, pe 27 Iulie la Koblenz. Imediat după acest al doilea Hit, Modern Talking a lansat „Cheri Cheri Lady”, care, de asemenea, a urcat rapid pe primul loc fiind singura melodie extrasă de pe ce de-al doilea album, Let’s Talk About Love. Succesul a continuat cu alte două single-uri număr unu, „Brother Louie” (dedicată inginerului de sunet, Luis Rodriguez) şi „Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)” ambele de pe cel de-al treilea album, Ready For Romance. Trupa ocupa primele locuri şi cu „Geronimo’s Cadillac” de pe cel de-al patrulea album, In the Middle of Nowhereşi „Jet Airliner” de pe al cincilea album al lor, Romantic Warriors.

În această perioadă Modern Talking aveau succes în Europa, Asia, America de Sud, Orientul Mijlociu, în special în Iran, unde toată muzica Pop din Vest a fost interzisă după Revoluţia Islamică din 1979 şi, de asemenea, în mai multe ţări africane. În Regatul Unit, au intrat în Top 5 doar o singură dată, cu piesa „Brother Louie” (în 1986, ocupând locul 4). Ca cele mai multe grupuri Pop europene, au fost aproape necunoscuţi în America de Nord, neapărând în topurile americane, deşi au devenit „one hit wonders” în Canada, când „Brother Louie” ocupa locul 34 în 1987. Compozitorul Dieter Bohlen a folosit versuri creatoare de dispoziţie şi muzică bazată pe sintetizator, care nu mai erau în vogă în SUA, înainte chiar de a se forma Modern Talking, iar promovarea acolo era aproape imposibilă, Dieter fiind prea ocupat lucrând la muzică nouă în Germania. Au lansat câte două albume pe an între 1985 şi 1987 în timp ce promovau single-urile la TV peste tot în Europa, vânzând 60 de milioane de albume în decursul a trei ani.

Intre 1987-1998

După destrămarea trupei în 1987, Dieter şi Thomas au mers pe căile lor separate. În timp ce Bohlen a format imediat proiectul Blue System, şi s-a bucurat de mai multe poziţii înalte în topuri cu piese de genul „Sorry Little Sarah”, „My Bed is Too Big”, „Under My Skin”, „Love Suite”, „Déjà Vu”, Anders a continuat solo, înregistrând unele dintre noile sale materiale la Los Angeles şi Londra, şi, de asemenea, în ţara natală. Ca artist solo, Anders a avut turnee în oraşe cum ar fi Hong Kong şi Santiago de Chile, unde a cântat melodii atât de pe albumele lui, cât şi din fosta Modern Talking, satisfăcând miile de fani entuziaşti. Anders a înregistrat cinci albume solo în limba engleză Different, Whispers, Down on Sunset, When Will I See You Again, Souled şi un album în limba spaniolă, Barcos de Crystal. Atât vocea cât şi prestaţia sa au avansat cu fiecare album înregistrat; cu toate acestea, el a avut mai mult succes în afara graniţei decât în ţara unde s-a consacrat ca artist. În pofida tuturor neînţelegerilor şi dezacordurilor dintre Dieter şi Thomas în trecut, ei au început să reia legătura, după ce Anders s-a mutat înapoi în Koblenz, Germania în 1994.

Reunirea 1998-2003

La începutul anului 1998, Modern Talking s-a reunit şi a avut prima apariţie în Martie la cel mai mare Show TV din Germania, Wetten, dass ..?. Primul album după revenire, Back for Good care a inclus patru piese noi, precum şi toate Hit-urile precedente refăcute cu tehnici moderne nu doar că a rămas pe prima poziţie în Germania pentru cinci săptămâni consecutive, dar a şi fost numărul unu în alte 15 ţări, în cele din urmă vânzând şase milioane de unităţi la nivel mondial. Au câştigat premiul „Best Selling German Band” la World Music Awards în acel an. Albumul ce a urmat, Alone, a fost şi el de un foarte mare succes. Au urmat o serie de single-uri şi încă patru albume: Year of the Dragon, America, Victory, şi Universe. După ce au atins punctul în care au câştigat deja peste 500 de discuri de aur şi 50 de platină la nivel mondial, Bohlen şi Anders au decis să se despartă din nou în 2003, datorită lui Bohlen ce avea timp insuficient pentru a trata cu atât de multe proiecte. Implicarea lui în Deutschland sucht den Superstar, ediţia germană a britanicului Pop Idol, a fost unul din principalele motive, şi a spus că ştia că cel mai bine e să se oprească în timp ce sunt în vârf. Au mai lansat o compilaţie în 2003, numind-o The Final Album, ce a cuprins toate single-urile trupei. Thomas Anders a început o altă carieră solo imediat, în timp ce Dieter Bohlen şi-a devotat cea mai mare parte a timpului talentelor noi, în special celor ce i-a descoperit la DSDS.

Productia si vanzarile

În 1998 Bohlen a citat „Precious Little Diamond” de la Fox the Fox ca sursă de inspiraţie pentru utilizarea corurilor falsetto. Mai multe influenţe includ muzica Schlager în limba germană, Disco Pop (Bee Gees) şi cântece romantice în limba engleză de origine italiană şi franceză, ca „I like Chopin” de la Gazebo. După reuniunea din 1998, Bohlen a produs Eurodance precum şi balade MOR în stil american.

Piesele au fost iniţial înregistrate, folosind până la patru cântăreţi de fundal (Rolf Köhler, Michael Scholz, Detlef Wiedeke şi Birger Corleis). Anders a început să cânte melodiile live, când a fost în turneu mondial, la scurt timp după destrămare. La sfârşitul anilor 1990 Bohlen şi Anders au plecat în primele lor turnee oficiale sub numele trupei.

Vânzările Modern Talking au fost peste 120 de milioane de unităţi, în conformitate cu BMG, în Iunie 2003, şi au devenit cea mai bine vândută muzică germană din istorie, vânzând de departe mai mult decat proiectele Frank Farian: Boney M şi Milli Vanilli; Michael Creţu: Enigma, Sandra, The Scorpions, Snap! şi Rammstein.

Dieter Bohlen de asemenea, a colaborat cu alţi artişti, chiar şi în timp ce exista Modern Talking, printre care şi Chris Norman de la Smokie, piesa „Midnight Lady” (1986), rămânând una dintre cele mai cunoscute compoziţii Bohlen. De asemenea, el a scris un număr mare de piese Disco pentru C.C. Catch, folosind un sunet accelerat, mai puţin romantic. Unele cântece în limba engleză, ca „You’re My Heart, You’re My Soul” au fost înregistrate de asemenea, cu versuri in germană de către Mary Roos. Când Modern Talking s-a destrămat în 1987, un număr de piese scrise pentru ultimul album au fost mutate pe primul album solo al lui Dieter Bohlen, Walking On A Rainbow care a apărut aproape în acelaşi timp, printre care şi primul său single solo, „Sorry Little Sarah”. Proiectul solo al lui Bohlen a fost numit Blue System.

Modern Talking

 
 
 
 
 
 

Anunțuri

40 Responses to Modern Talking-cea mai iubita formatie din anii ’80

 1. dany spune:

  cei mai tari , fara comentarii .

 2. dany spune:

  o seara placuta pa

  • alex spune:

   Am ascultat si system in blue si nu pot sa zic ca nu am observat o asemanare izbitoare dar oricum acuma este irelevant. ORICUM ATATIA ANI IN CARE AM ASCULTAT SI FREDONAT MODERN TALKING SI BLUE SYSTEM NU SE MAI POT SCHIMBA PRINTRO SIMPLA APARITIE SI NISTE DECLARATII. DACA AU ACCEPTAT SITUATIA INSEAMNA CA AU AVUT CEVA CONTRACT DESTUL DE AVANTAJOS. PAREREA MEA . CU STIMA SI RESPECT UN FAN AL MUZICII ANILOR 80

 3. Hehghar Haiser spune:

  Tot respectul pentru Dieter Bohlen.Am toata muzica acestuia,dar….in 2005 am fost foate dezamagit de acesta cand cei de la systems in blue,au declarat despre acesta niste adevaruri usturatoare.Mai exact:el nu a cantat niciodata la MT,iar cei care cantau cu adevarat erau cei trei syb,si Thomas Anders.Muzica la MT,o faceau tot cei de la syb,impreuna cu Luis Rodriugez-Bohlen se semna doar ca producator.Cei care nu cred ascultati MARK ASHLEY-FEAT SYSTEMS IN BLUE-Adevartul MODERN TALKING.

  • mihaella1 spune:

   Cu sau fara aceste adevaruri, Modern Talking va ramane cel mai bun grup pop din anii ’80 . Eu am tot respectul pentru Dieter ca, compozitor si pentru Thomas- cantaret, nu ma intereseaza cine a mai cantat cu ei :).
   Au fost multi care au incercat sa schimbe imaginea lui Dieter, din rautate dar, cu toatea astea Modern Talking-este proiectul lui, este „compozitia” lui in totalitate!

   • Cristi spune:

    Dieter Bohlen este cel mai mare compozitor al acestui stil muzical, multi cantareti si formatii avand contract cu el. Vocile celor de la Systems In Blue au reprezentat fara indoiala corul acela minunat Modern Talking si Blue System, posibil Bad Boys Blue si CC Catch. De acord, se poate sa fi colaborat la inspiratia unor melodii alaturi de Dieter. De aici confuzia, rivalitatea si toate discutiile ce au mai aparut.

 4. Hehghar Haiser spune:

  Pentru cei care le plac Moving Heroes ii anunt ca pe 23 11 2009,apare noul album-Born To Win-prod-Dieter Bohlen.Salut toti fanii Systems IN Blue din Romania.Hehghar-Hamburg-Germany-Auf Wiederseben.

 5. alex spune:

  daca au facut ceva proiecte individuale asta numai conteaza .oricum fiecare a realizat ceva mega in viata si impreuna numai are rost sa povestim DACA vreodata au sa se mai reuneasca(si asta este putin probabil)cred ca au sa se bucure de tot respectul fanilor cum sunt eu si alte mii dac nu milioane intrun fel m-au dezamagit dar este dreptul lor sa se retraga cand cred ei ca este bine oricum cred ca vorbesc din toata inima cand spun MODERN TALKING va iubim seamneaza un mare fan

  • mihaella1 spune:

   Ma bucur ca mai intalnesc fani Modern Talking! Muzica lor se asculta in continuare si se va asculta mereu :).
   De reunit nu se vor mai reunii, fiecare au proiectele lor proprii.

 6. laurentyu spune:

  nu se compara gunoaiele de muzica din ziua de azi cu muzica de atunci

  • mihaella1 spune:

   Sunt de acord cu tine in totalitate :). De ce muzica lor se asculta si dupa 25 ani de zile? Toata stima pentru cel care a creat aceasta formatie sia nume: Dieter Bohlen.

 7. oscar spune:

  totusi as dori sa aud parerea ta despre formatia bad boys blue care de asemenea are un loc special in inima mea alaturi de modern talking si blue sistem

  • mihaella1 spune:

   Bad Boys Blue- este o alta formatie de succes din anii ’80, ii ador. Sper sa reusesc sa ajung la concertul lor. Da, asa cum ai zis si tu, preferatii mei sunt: Thomas si Dieter! Chiar voi posta mai tarziu pe blog un erticol despre Thomas-maine 1 Martie este ziua marelui artist.

 8. alex spune:

  mai folosesc si numele meu oscar

 9. alex spune:

  sal ai fost la concertul bad boys blue ?
  cum a fost?

 10. Andrei spune:

  Buna Mihaela

  Ce parere ai de Mark Medlock. vezi linkul: http://www.youtube.com/watch?v=oex7ws_LqeI
  In alta ordine pacat ca nu ai putut merge la intalnirile de fan club. Si noi suntem din Craiova, dar mi-am facut de lucru in Bucuresti ca sa o pot duce pe Cristine la Agronomie. Presedinte era Tavi Danciu.

  Andrei

  • mihaella1 spune:

   Buna ziua dl.Andrei.Despre Mark, hmm…nu prea imi place, cu oate ca stiu ca-i compune Dieter. Asa, mi-am adus aminte: Tavi il chema :).

   • Andrei spune:

    Buna Mihaela

    Ai dreptate dar pe Mark tot Dieter l-a gasit la DSS. Iti trimit trei linkuri de muzica. Nu este obligatoriu sa-ti placa    Andrei

 11. costelvlad spune:

  Ai uitat de alte formatii neisemnate care pot aspira la titlul Cea mai iubita formatie din anii ’80!

  Queen
  Depeche Mode
  Pet Shop Boys
  Roxette
  Abba
  U2
  Metallica

  Lista nu e completa oricare din formatiile de mai sus au un nume cel putin la fel de greu ca impact asupra publicului !

 12. costelvlad spune:

  Mi-a placut raspunsul tau !

 13. costelvlad spune:

  Am reusit si am luat si autograf personal de la Thomas Anders ! O persoana foarte calda si comunicativa ! Cand l-am felicitat pentru munca depusa ca Modern Talking si proiectele solo a ramas placut impresionat pentru aprecierea facuta !

 14. Tiberiu spune:

  Felicitari tuturor celor care (inca) mai iubesc muzica lui Dietre B.!!! Un mare, mare artist complet! Ne-a incantat inimile cu muzica sa, a fost o adevarata masina de „facut” muzica! Toata stima tuturor celor care au adus comentarii pozitive la adresa acestui mare artist! Modern Talking nu cred ca mai poate fi egalata!!! Ar fi trebuit sa mai dainuie o vreme… Cu stima. Tiberiu

 15. Schreib doch bitte noch ein wenig ausführlicher. Möchte gerne noch mehr über das ganze erfahren.

 16. Tiberiu spune:

  Buna, Mihaela! Nimic nou despre cei doi „mari” de la Modern Talking??? Parca nu as vrea sa fie dati uitarii!!!

  • mihaella1 spune:

   Din cate stiu Tiberiu, ambii au proiecte proprii, atat Dieter cat si Thomas. O noua revenire? Nu cred…..

   • Tiberiu spune:

    Buna ziua, din nou! Nici eu nu cred intr-o revenire a acestora, chiar daca asta as vrea! Insa, apreciez acest topic, este formatia cu care „am crescut”, sper ca amintirea, muzica lor sa dainuie mereu…fara sa fie dati uitarii de cei tineri care, (poate), au auzit sau nu de ei…
    Oricum, multumesc pentru raspuns!
    Voi reveni!
    Numai bine!

 17. Tiberiu spune:

  …am gasit „ceva”… ce spuneti depre comentariile referitoare la „Sistem in Blue” si D. Bohlen?

  Am „gasit” si in alte locatii critici asupra lui D.Bohlen! Pacat!

  • mihaella1 spune:

   Criticile sunt mereu….eu personal il admir si respect pe Dieter Bohlen, un mare compozitor, muzician

  • radu spune:

   cei de la system in blue sunt cu adevarat baietii care cantau pe partiile falsetto ale pieselor , cat despre dieter el doar falsa , a fost si va ramane un producator , adevaratii MODERN TALKING sunt Thomas Anders si cei de la system in blue ….cu tot respectl sunt fan MODERN TALKING , dar acesta e adevarul .Mai jos o sa ascultati niste asemanari izbitoare a partilor falsetto ce se regasesc in melodiile celor de la MT

 18. gabryela13 spune:

  Imi plac foarte mult de ei

 19. Tiberiu spune:

  Felicitari, gabryela13! Te admir si pe tine ca, inca mai pastrezi aprinsa flacara celor doi astri Dieter si Thomas (vechiul, dar mereu tanarul MODERN TALKING), alaturi de alti minunati fani!

 20. Daniel spune:

  Salut tuturor fanilor Modern Talking! Ma bucur foarte mult ca am dat de acest site si vreau sa va spun ca sunt un mare fan Modern Talking. I-am descoperit in 1998 si ii ascult si in ziua de azi. Sper din tot sufletul ca formatia sa se reuneasca pentru a doua oara si sa ne mai incante cu melodii extraordinar de frumoase. Numai bine tuturor! Traiasca Modern Talking!

 21. Tiberiu spune:

  Observ ca, inca mai sunt fani Modern Talking! Este un semn de respect si de apreciere pentru tot ce au realizat! Cred ca vor dainui mult timp prin muzica lor! Bun sosit si tie, Daniel! Multe salutari pentru Mihaela! Datorita ei ne mai „gasim” noi, cei nostalgici, cei care apreciaza valoarea, muzica buna!!!
  Numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: