11 reguli de viata

Cele 11 reguli de viata simple, clare, usoare si practice elaborate pentru a ajuta oamenii in transformarea vietii. Obiectivul acestei abordari holistice este de a ridica nivelul calitatii vietii. Aceste reguli va vor schimba viata in sensul ca veti avea control ferm asupra propriei vieti, veti avea mai mult succes si pace sufleteasca.

1. Faceti ceea ce credeti ca e cel mai bine pentru dumneavoastra. In ciuda faptului ca oamenii nu sunt perfecti se pot gasi solutii si decizii bune sau foarte bune daca ne gandim in prealabil si „ascultam” de propria intuitie.

2. Fiti binevoitori. Bunavointa se defineste ca fiind un sentiment de compasiune pentru suferintele si problemele altor persoane incercand sa ii ajutam. Cand suntem binevoitori avem tendinta sa fim mai intelegatori, toleranti, sociabili, grijulii si mai putin critici, certareti, agresivi. Oamenii care sunt empatici si milostivi fac lumea un loc mai bun. Sa fi cinstit inseamna ca trebuie sa respecti si sa recunoasti drepturile celorlalti oameni asa cum ne asteptam ca ceilalti sa ne respecte drepturile. Echitatea (justitia) este absolut esentiala in viata cotidiana deoarece creeaza un mediu de respect reciproc, promoveaza pacea, impiedica suferinta si inselaciunea.

3. Fiti influenti. Cand avem influenta asupra oamenilor si lucrurilor, cand suntem luati in considerare de ceilalti, cand suntem  capabili sa facem o schimbare, cand indeplinim sarcinile, cand avem control asupra lucrurilor avem o parere mai buna despre noi, stima de sine creste si vice-versa. Diverse lucruri pot sa ne faca sa ne simtim puternici si influenti. De exemplu: talentul, carisma, aspectul fizic, reputatiea, banii, statutul, intelepciunea, educatia, succesul in intrecerile cu ceilalti, realizarea obiectivelor.

4. Iubiti-va. Nu exista nici un motiv plauzibil pentru care o persoana nu s-ar putea implica in activitati distractive daca nimeni nu are de suferit. Sunt nenumarate si variate activitati de divertisment de care o persoana se poate bucura.

5. Faceti-va prieteni. Trebuie sa intram in viata unor persoane sau cel putin a unei persoane. Daca nu avem acest prieten nu putem sa ne vedem nevoile fundamentale.

6. Disciplina. Daca vreti sa va ridicati stima de sine (moralul), daca vreti sa fiti respectati de ceilalti, daca vreti sa economisiti timp si bani, daca cititi si observati aceste reguli s-ar putea sa obtineti ceea ce doriti.

7. Adaptati-va asteptarile ca sa evitati dezamagirile. Nimeni nu ar trebui sa subestimeze impactul asteptarilor (legate de propria persoana, de ceilalti, de guvern etc.) asupra sanatatii emotionale. Asteptarile nerealiste ale unei persoane sunt cele mai fustrante, ofensive, triste dezamagiri prin urmare el sau ea va deveni foarte nefericit(a).

8. Fiti optimist. Ganditi optimist. Cercetarile arata ca este un avantaj pentru sanatatea mentala mentinerea unui nivel moderat de optimism. Persoanele care tind sa gandeasca pozitiv sunt in general mai sanatoase, fericite, au mai multi prieteni si traiesc mai mult.

9. Nu va neglijati corpul. Pentru a fi fericit si capabil de a rezista transformarilor vietii trebuie sa ne ferim de bolile serioase. Cu toate ca nu putem sa fim imuni la toate afectiunile putem sa minimizam posibilitatea imbolnavirii avand grija de trupul nostru. Acei oameni care s-au obisnuit sa aiba anumite obiceiuri sanatoase (sa nu fumeze, control asupra greutatii, practicarea sportului, somn de 7-8 ore pe noapte, consum de alcool moderat sau deloc, vizite medicale regulate) traiesc mai mult, sunt mai sanatosi si se bucura de un nivel ridicat al calitatii vietii in comparatie cu viata altora.

10. Indepliniti-va misiunea(nile) vietii. Cand ne dorim ca vietile noastre pe Pamant sa fie bine intentionate, semnificative, cand simtim ca avem de indeplinit o misiune devenim neinfricati si increzatori, mai putin rautaciosi si mai iubitori. Dorinta de a indeplini treburile ne ajuta sa infruntam schimbarile vietii. Cand ne dam seama de ce traim devine mai usor cum sa traim. Fiecare persoana e unica, are talente unice. Fiecare om are un scop mai inalt, vise de indeplinit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: